Alüminyum Cephe Sistemleri
Modern yapı endüstrisinde yapılarda beton, tuğla yerini alüminyum cephe sistemleri almıştır. İç alanı dış etkenlerden koruyacak şekilde saran aynı zamanda yapıya estetik bir görüntü sağlayan alüminyum cephe sistemleri yenilikçi bir bakış açısı sunmaktadır.
- Ana yükten bağımsız olarak sadece kendi yüklerini taşırlar. Ana yapının çatı yada zemin yükünü taşımazlar.
- Beton, tuğla gibi malzemelere göre çok daha hafiftir.
- Rüzgâr, soğuk, nem gibi etkilerden en az düzeyde etkilenmektedirler
- Montaj kısmı fabrikada yapıldığı için binada hazır olarak monte edilir. Böylece montajı hızlı ve kolay olmaktadır.
- Yapıda estetik bir görüntü oluşturur.
- Alüminyum esnetilebilen bir malzeme olduğu için özel tasarımlara cevap verebilir.
- Geniş açıklıklar sağlayabildiğinden ortama daha fazla gün ışığı girmesini sağlayarak ferah ve aydınlık bir ortam oluşmasını sağlar.
- İmal, bakım, montaj, sürdürülebilirlik açısından daha ekonomiktir.
- Sistem dışa açılır gizli kanat kullanımına izin verir. Bununla birlikte kapaklı ya da yarı kapaklı cephe sistemi için de uygundur.
- %100 geri dönüşümlü olup çevre dostudur. Geri dönüşümünde yaklaşık %95 enerji tasarrufu sağlar İçerisinde çevreye ve insana zararlı olan kurşun, civa gibi maddeler içermez.
- Isı yalıtımlı sistemler yapıyı dış hava şartlarından korur ve yalıtım sağlar.
- Giydirme cephe sistemleri ürünleri içinden yapının ihtiyacına uygun olan seçilebileceği gibi isteğe bağlı olarak özel şekilde de üretim yapılmaktadır.
Yapılardaki cephe kaplama uygulamasında taş, tuğla, beton gibi malzemeler yerine alüminyum kompozit panel kullanarak modern bir görüntü oluşturulmaktadır. Bununla birlikte daha dayanıklı, ekonomik ve kullanımı kolaydır. Alüminyum kompozit panel uygulamasında farklı renk ve ölçüler mevcut olup dekorasyon ve yapının bütünüyle uyumlu yapılabilmektedir. .Ayrıca yine yapıda geniş ölçülerde camla kaplama yapılmasına izin vermektedir.
Giydirme cephe sistemleri; hastane, okul, iş merkezi, ev gibi çok geniş kullanım alanına sahiptir. Bununla birlikte az ya da çok katlı yapılarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.